Woning kopen Morra

Jouw volgende woning kopen in Morra? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt bestaan er allerhande voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 20.690 woningen (66,4% koophuis, 33% huurwoningen). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €253.816. Op Woningassistent.nl bieden wij het recente woningaanbod in Morra, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsMorra
Postcode9135
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Morra februari 2024

Onderstaand krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen meer onderwerpen zoals zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het woningaanbod Paesens, Oosternijkerk, Lioessens, Anjum & Engwierum.

woning-te-koop-morra

Appartementen te koop Morra

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas & 1770 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Morra

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas + 2140 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Morra is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2230 kWh elektra + 1290 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Morra

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh stroom en 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektra (kWh) + 1740 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Morra

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Morra Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Morra

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Morra en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Morra helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €3.000. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Morra.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Morra. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Morra

De afgelopen tijd (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Morra en in de buurt. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Morra kopen?

In de hele gemeente Noardeast-Fryslân zijn er 20.690 huizen. De verdeling is als volgt: 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €253.816. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Morra. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Morra?

Een woonhuis in Noardeast-Fryslân kent een gem. verbruik van 1420 kuub aardgas en 2640 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1770 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1740 kuub gas p/jaar en 3280 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Morra passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Morra?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 45.228 personen in 19.440 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Morra?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Morra laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9135.

Plaats een reactie