Woning kopen Lioessens

Plannen om een woning te kopen in Lioessens? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In en rondom deze plek heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens is er vlakbij een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 20.690 woningen (66,4% koop, 33% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €253.816. Op dit woningportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Lioessens, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde prijs van een woning is €253.816.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsLioessens
Postcode9134
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Lioessens juli 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juli 2024. Selecteer op vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals duurzaamheid of de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Morra, Paesens, Anjum, Engwierum & Ee.

woning-te-koop-lioessens

Appartementen te koop Lioessens

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en tevens 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Lioessens

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas en tevens 2140 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Lioessens is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Lioessens

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh stroom en 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 en 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 elektriciteit (kWh) + 1740 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Lioessens

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Lioessens Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Op basis van het bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Lioessens

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Lioessens en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lioessens helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €2.850. In de opsomming hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Lioessens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lioessens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Lioessens

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Lioessens en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Lioessens kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân bestaan er circa 20.690 woonobjecten. Hierbij spreken we van 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en de gem. verkoopprijs is €253.816. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lioessens. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lioessens?

Een woning in Noardeast-Fryslân verbruikt gemiddeld 1420 kuub gas en 2640 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 aan gas en 1770 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1740 kuub aardgas en 3280 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Lioessens passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Lioessens?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 45.228 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.440 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Lioessens?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Lioessens plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9134.

Plaats een reactie