Woning kopen Augsbuurt

Ga je een woning kopen in Augsbuurt? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.690 huizen (66,4% koop, 33% huurhuizen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €253.816. Op dit woningplatform blader je door het woningaanbod in Augsbuurt, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is €253.816.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsAugsbuurt
Postcode9292
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Augsbuurt februari 2024

In ons overzicht blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Kies op basis van aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Kollumerpomp, Oudwoude, Kollum, Drogeham en Kootstertille.

woning-te-koop-augsbuurt

Een appartement kopen in Augsbuurt

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 98 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 890 m3 gas en doorgaans 1770 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Augsbuurt

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas & 2140 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Augsbuurt is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2230 kWh stroom en 1290 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Augsbuurt

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 en 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektra en 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 elektra (kWh) + 1740 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Augsbuurt

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Augsbuurt Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Augsbuurt

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Augsbuurt en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Augsbuurt geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €3.100. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Augsbuurt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Augsbuurt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Augsbuurt

In februari 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Augsbuurt en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Augsbuurt kopen?

In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân registreren wij 20.690 woonobjecten. Dit zijn 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €253.816. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Augsbuurt. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Augsbuurt?

Een woonobject in Noardeast-Fryslân gebruikt gemiddeld 1420 m3 aan gas en 2640 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 per jaar aan gas en 1770 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3280 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Augsbuurt passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Augsbuurt?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 45.228 personen die we kunnen onderverdelen in 19.440 verschillende gezinnen. Het betreft 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Augsbuurt?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Augsbuurt laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9292.

Plaats een reactie