Woning kopen Kollumerpomp

Wil je een woning kopen in Kollumerpomp? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 20.690 woningen (66,4% koophuis, 33% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €253.816. Op deze website vind je het laatste woningaanbod in Kollumerpomp, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is €253.816.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsKollumerpomp
Postcode9293
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Kollumerpomp mei 2024

Bijgaand maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Oudwoude, Westergeest, Augsbuurt, Kollum & Drogeham.

woning-te-koop-kollumerpomp

Studio of appartement kopen in Kollumerpomp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en doorgaans 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis Kollumerpomp

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Kollumerpomp is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh elektra + 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Kollumerpomp

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh stroom & 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Kollumerpomp

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Kollumerpomp Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Op basis van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Kollumerpomp

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Kollumerpomp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Kollumerpomp helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 & €2.800. In onderstaande lijst bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Kollumerpomp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kollumerpomp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Kollumerpomp

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Kollumerpomp en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Kollumerpomp kopen?

In deze gemeente Noardeast-Fryslân zijn er 20.690 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €253.816. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kollumerpomp. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kollumerpomp?

Een woning in Noardeast-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1420 kuub gas p/jaar en 2640 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (890 m3 gas en 1770 kWh stroom. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1740 kuub aardgas en 3280 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Kollumerpomp passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Kollumerpomp?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 45.228 personen in 19.440 huishoudens. Dit zijn 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Kollumerpomp?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kollumerpomp zetten. Informeer bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9293.

Plaats een reactie