Woning kopen Jouswier

Jouw volgende woning kopen in Jouswier? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de regio bestaan er verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens vind je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 20.690 woningen (66,4% koop, 33% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €253.816. Op deze website bekijk je het laatste woningaanbod in Jouswier, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de doorsnee verkoopprijs is €253.816.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsJouswier
Postcode9124
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Jouswier maart 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijsen extra details als energielabel of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Oostrum, Ee, Metslawier, Wetsens & Aalsum.

woning-te-koop-jouswier

Eigen appartement kopen in Jouswier

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 890 m3 gas en +/- 1770 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Jouswier

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en doorgaans 2140 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Jouswier is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2230 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Jouswier

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 en 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh elektriciteit en 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektriciteit (kWh) & 1740 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Jouswier

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Jouswier Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Jouswier

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Jouswier en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Jouswier geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €3.100. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Jouswier.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jouswier. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Jouswier

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Jouswier en in de buurt. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Jouswier kopen?

In de hele gemeente Noardeast-Fryslân vind je ongeveer 20.690 huizen. Het gaat om 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en de gem. verkoopprijs is €253.816. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jouswier. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Jouswier?

Een woning in Noardeast-Fryslân kent een gem. verbruik van 1420 m3 per jaar aan gas en 2640 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 kuub gas en 1770 kWh elektra. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1740 kuub gas en 3280 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Jouswier passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Jouswier?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 45.228 inwoners in 19.440 gezinnen. Dit zijn 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Jouswier?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Jouswier zetten. Informeer bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9124.

Plaats een reactie