Woning kopen Hallum

Jouw volgende woning kopen in Hallum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In en rondom deze plek vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 20.690 woningen (66,4% koophuis, 33% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €253.816. Op dit woningplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Hallum, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsHallum
Postcode9074
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Hallum maart 2024

Met onze woningzoeker vind je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Kies op basis van perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, vraagprijs, woningtypeen additionele aspecten als isolatie en aanwezigheid van een garage. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Westhoek, St.-Annaparochie, Marrum, Nij Altoenae en Alde Leie.

woning-te-koop-hallum

Aanbod appartement kopen in Hallum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 890 m3 gas en doorgaans 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Hallum

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en daarbij 2140 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Hallum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2230 kWh elektra & 1290 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hallum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh elektriciteit & 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 stroom (kWh) + 1740 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Hallum

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hallum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. D.m.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Hallum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hallum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Hallum geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €2.950. In onderstaande lijst tref je adressen van financieel adviseurs in Hallum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hallum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hallum

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hallum en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Hallum kopen?

In en rondom de gemeente Noardeast-Fryslân bestaan er circa 20.690 woonhuizen. Hierbij spreken we van 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en de gem. verkoopprijs is €253.816. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hallum. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hallum?

Een huis in Noardeast-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 per jaar aan gas en 2640 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (890 m3 per jaar aan gas en 1770 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3280 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Hallum passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Hallum?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 45.228 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.440 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hallum?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hallum laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9074.

Plaats een reactie