Woning kopen Marrum

Plannen om een woning te kopen in Marrum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de buurt heb je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 20.690 woningen (66,4% koop, 33% huurwoningen). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €253.816. Op Woningassistent.nl blader je door het nieuwe woningaanbod in Marrum, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde transactieprijs is €253.816.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsMarrum
Postcode9073
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Marrum februari 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, liggingen extra details als energieneutraal of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Hallum, Westhoek, Nij Altoenae, Alde Leie & Readtsjerk.

woning-te-koop-marrum

Een appartement kopen in Marrum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas en doorgaans 1770 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Marrum

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 125 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas + 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Marrum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh stroom & 1290 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Marrum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh stroom en 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 elektra (kWh) en 1740 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Marrum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Marrum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Marrum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Marrum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Marrum geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €3.000. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Marrum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Marrum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Marrum

Recent (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Marrum en direct omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Marrum kopen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân vind je ongeveer 20.690 woonobjecten. Het gaat daarbij om 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €253.816. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Marrum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Marrum?

Een woonobject in Noardeast-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1420 kuub gas en 2640 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 gas en 1770 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1740 kuub aardgas en 3280 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Marrum passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Marrum?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 45.228 personen in 19.440 verschillende huishoudens. Er wonen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Marrum?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Marrum plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9073.

Plaats een reactie