Woning kopen Moddergat

Jouw volgende woning kopen in Moddergat? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 20.690 huizen (66,4% koophuis, 33% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €253.816. Op deze informatieve website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Moddergat, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsModdergat
Postcode9142
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Moddergat maart 2024

Onderstaand check je het actuele woningaanbod van maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als woninglabel & en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Hantumhuizen, Ternaard, Wierum, Niawier en Oosternijkerk.

woning-te-koop-moddergat

Studio of appartement kopen in Moddergat

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en gem. 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Moddergat

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 en 121 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas & 2140 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Moddergat is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2230 kWh elektra + 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Moddergat

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektra + 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Moddergat

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Moddergat Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Moddergat

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Moddergat en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Moddergat geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 en €3.000. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Moddergat.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Moddergat. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Moddergat

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Moddergat en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Moddergat kopen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân bestaan er circa 20.690 huizen. Hierbij spreken we van 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €253.816. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Moddergat. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Moddergat?

Een huis in Noardeast-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1420 m3 gas en 2640 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 m3 aan gas en 1770 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1740 kuub gas en 3280 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Moddergat passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Moddergat?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 45.228 mensen in 19.440 gezinnen. Hier wonen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Moddergat?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Moddergat realiseren. Informeer bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9142.

Plaats een reactie