Woning kopen Hantumhuizen

Jouw aanstaande woning kopen in Hantumhuizen? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de regio heb je toegang tot meerdere faciliteiten als winkels en scholen. Verder tref je hier een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.690 woningen (66,4% koophuis, 33% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €253.816. Op deze pagina ontdek je het laatste woningaanbod in Hantumhuizen, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsHantumhuizen
Postcode9144
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Hantumhuizen maart 2024

In het schema hierna blader je door het actuele woningaanbod van maart 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als isolatie & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Ternaard, Hantumeruitburen, Moddergat, Wierum & Niawier.

woning-te-koop-hantumhuizen

Aanbod appartement kopen in Hantumhuizen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas + 1770 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hantumhuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas + 2140 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Hantumhuizen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 en 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2230 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Hantumhuizen

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh stroom en 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3280 elektriciteit (kWh) + 1740 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Hantumhuizen

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Hantumhuizen zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Hantumhuizen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Hantumhuizen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Hantumhuizen geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €2.750. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Hantumhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hantumhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hantumhuizen

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Hantumhuizen en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Hantumhuizen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er 20.690 woonobjecten. Er zijn 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €172.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €253.816. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Hantumhuizen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hantumhuizen?

Een woning in Noardeast-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1420 m3 aan gas en 2640 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1770 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1740 m3 gas en 3280 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Hantumhuizen passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Hantumhuizen?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 45.228 personen die we kunnen onderverdelen in 19.440 huishoudens. Dit zijn 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 families zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Hantumhuizen?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hantumhuizen plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9144.

Plaats een reactie