Woning kopen Niawier

Jouw volgende woning kopen in Niawier? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er voldoende faciliteiten als winkels en scholen. Ook kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 20.690 woningen (66,4% koopwoning, 33% huurhuis). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €253.816. Op Woningassistent.nl ontdek je het laatste woningaanbod in Niawier, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde huizenprijs is €253.816.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsNiawier
Postcode9138
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Niawier maart 2024

In deze lijst check je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energielabel en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Wierum, Moddergat, Oosternijkerk, Paesens of Morra.

woning-te-koop-niawier

Appartement kopen in Niawier

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas en tevens 1770 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Niawier

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en 2140 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Niawier is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2230 kWh stroom & 1290 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Niawier

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh elektriciteit en 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 stroom (kWh) + 1740 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Niawier

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Niawier Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Niawier

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Niawier en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Niawier geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €3.000. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Niawier.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Niawier. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Niawier

In maart 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Niawier en omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Niawier kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân registreren wij 20.690 woonobjecten. Je vindt hier circa 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €253.816. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Niawier. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Niawier?

Een woning in Noardeast-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 per jaar aan gas en 2640 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 kuub gas p/jaar en 1770 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 kuub gas en 3280 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Niawier passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Niawier?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 45.228 mensen in 19.440 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 families zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Niawier?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Niawier zetten. Neem contact op met de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9138.

Plaats een reactie