Woning kopen Wierum

Wil je een woning kopen in Wierum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 20.690 huizen (66,4% koophuis, 33% huurwoning). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €253.816. Op dit huizenportaal bekijk je het nieuwe woningaanbod in Wierum, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, restaurants, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsWierum
Postcode9141
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Wierum maart 2024

Onderstaand bieden we alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als isolatie of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Moddergat, Hantumhuizen, Niawier, Oosternijkerk of Paesens.

woning-te-koop-wierum

Aanbod appartement kopen in Wierum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas + 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Wierum

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 en 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en doorgaans 2140 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wierum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 – 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2230 kWh stroom & 1290 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wierum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektra en 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 elektra (kWh) en 1740 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Wierum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wierum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Wierum

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Wierum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Wierum helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 – €3.200. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wierum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wierum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wierum

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Wierum en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Wierum kopen?

In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân vind je ongeveer 20.690 woonhuizen. Dit zijn 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €253.816. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wierum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wierum?

Een woonobject in Noardeast-Fryslân gebruikt gemiddeld 1420 kuub gas p/jaar en 2640 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 m3 per jaar aan gas en 1770 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1740 m3 aan gas en 3280 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Wierum passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Wierum?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 45.228 inwoners in 19.440 verschillende gezinnen. Het gaat om 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wierum?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wierum bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9141.

Plaats een reactie