Woning kopen Jislum

Jouw ideale woning kopen in Jislum? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de regio heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 20.690 huizen (66,4% koopwoning, 33% huurwoningen). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €253.816. Op deze pagina tonen wij het huidige woningaanbod in Jislum, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsJislum
Postcode9177
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Jislum maart 2024

In het overzicht hieronder vind je het actuele woningaanbod van maart 2024. Zoek op bouwjaar, woningtype, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als duurzaamheid & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Wânswert, Drachten, Lichtaard, Reitsum & Ginnum.

woning-te-koop-jislum

Studio of appartement kopen in Jislum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas en 1770 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Jislum

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en +/- 2140 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Jislum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 en 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2230 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Jislum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 en 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektriciteit & 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 en 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Jislum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Jislum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te handelen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Jislum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Jislum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Jislum geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 – €2.700. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Jislum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jislum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Jislum

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Jislum en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Jislum kopen?

In de hele gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €253.816. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jislum. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Jislum?

Een huis in Noardeast-Fryslân gebruikt gemiddeld 1420 m3 aan gas en 2640 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 kuub aardgas en 1770 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1740 kuub gas p/jaar en 3280 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Jislum passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Jislum?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 45.228 mensen in 19.440 huishoudens. Dat betreffen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Jislum?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Jislum zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9177.

Plaats een reactie