Woning kopen Paesens

Een woning kopen in Paesens? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je toegang tot meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij is er vlakbij een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.690 woningen (66,4% koopwoning, 33% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €253.816. Op dit woningplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Paesens, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €253.816.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsPaesens
Postcode9136
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Paesens maart 2024

Hieronder check je alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Oosternijkerk, Niawier, Morra, Lioessens of Anjum.

woning-te-koop-paesens

Studio of appartement kopen in Paesens

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas + 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Paesens

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 & 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en tevens 2140 kWh stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Paesens is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2230 kWh stroom + 1290 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Paesens

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh stroom + 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 stroom (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Paesens

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Paesens Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Paesens

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Paesens en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Paesens geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 en €2.950. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Paesens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Paesens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Paesens

Deze maand (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Paesens en omliggende plekken. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Paesens kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 woonobjecten. Hierbij spreken we van 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €253.816. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Paesens. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Paesens?

Een woonobject in Noardeast-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1420 kuub gas p/jaar en 2640 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 m3 per jaar aan gas en 1770 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1740 m3 gas en 3280 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Paesens passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Paesens?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 45.228 personen in 19.440 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Paesens?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Paesens plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9136.

Plaats een reactie