Woning kopen Oosternijkerk

Snel een woning kopen in Oosternijkerk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de nabije buurt vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 20.690 huizen (66,4% koop, 33% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €253.816. Op dit woningplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Oosternijkerk, namen en adressen van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde transactieprijs is €253.816.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsOosternijkerk
Postcode9137
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Oosternijkerk februari 2024

In deze lijst vind je optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijsen extra details als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Niawier, Wierum, Paesens, Morra & Lioessens.

woning-te-koop-oosternijkerk

Studio of appartement kopen in Oosternijkerk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas & 1770 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Oosternijkerk

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas & 2140 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Oosternijkerk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 120 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2230 kWh stroom en 1290 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oosternijkerk

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 – 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektra & 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 stroom (kWh) + 1740 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Oosternijkerk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oosternijkerk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Oosternijkerk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Oosternijkerk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Oosternijkerk geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €3.250. In de volgende weergave bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Oosternijkerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosternijkerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oosternijkerk

Deze maand (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Oosternijkerk en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Oosternijkerk kopen?

In deze gemeente Noardeast-Fryslân bestaan er circa 20.690 woonobjecten. Het gaat om 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €172.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €253.816. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosternijkerk. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oosternijkerk?

Een woonhuis in Noardeast-Fryslân gebruikt gemiddeld 1420 kuub aardgas en 2640 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (890 m3 aan gas en 1770 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1740 kuub gas p/jaar en 3280 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Oosternijkerk passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Oosternijkerk?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 45.228 inwoners in 19.440 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Oosternijkerk?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oosternijkerk bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9137.

Plaats een reactie