Woning kopen Arriën

Jouw ideale woning kopen in Arriën? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast ontdek je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 7.601 huizen (70,2% koop, 29,6% huur). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €378.619. Op dit huizenplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Arriën, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde huizenprijs is €378.619.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
PlaatsArriën
Postcode7735
Netnummer0529 (+31529)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Arriën april 2024

Met onze woningzoeker blader je door de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energielabel en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Beerze, Stegeren, Vilsteren, Punthorst en Nieuwleusen.

woning-te-koop-arrien

Appartementen te koop Arriën

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 910 m3 gas en +/- 2140 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Arriën

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en 2590 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Arriën is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2660 kWh stroom + 1220 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Arriën

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 & 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3080 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3930 elektra (kWh) en 1900 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Arriën

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Arriën Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. Op basis van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Arriën

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Arriën en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Arriën helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €2.700. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Arriën.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Arriën. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Arriën

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Arriën en omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Arriën kopen?

In en rondom de gemeente Ommen bestaan er circa 7.601 woonhuizen. Hierbij spreken we van 6.229 (70,2%) koopwoningen en 1.372 (29,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 150 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €267.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €378.619. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Arriën. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Arriën?

Een huishouden in Ommen gebruikt gemiddeld 1440 m3 gas en 3090 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (910 kuub aardgas en 2140 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 3930 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Arriën passen duurzame producten zoals zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Arriën?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 18.009 personen in 7.467 gezinnen. Het betreft 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 huishoudens zonder kinderen en 2.638 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,37 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Arriën?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Arriën plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.ommen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 7735.

Plaats een reactie