Woning kopen Ommen

Snel een woning kopen in Ommen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. Op korte afstand zijn er verschillende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast vind je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 7.601 huizen (70,2% koop, 29,6% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €378.619. Op dit woningportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Ommen, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €378.619.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
Postcode7731
Netnummer0529 (+31529)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Ommen mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaaren extra details als woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Coevorden, Hardenberg, Dalfsen, Twenterand en Tubbergen.

woning-te-koop-ommen

Eigen appartement kopen in Ommen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 910 m3 gas en daarbij 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Ommen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 en 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas + 2590 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Ommen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2660 kWh elektra & 1220 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ommen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3080 kWh stroom en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3930 stroom (kWh) + 1900 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Ommen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Ommen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Ommen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Ommen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ommen geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €3.100. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ommen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ommen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Ommen

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Ommen en daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Ommen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Ommen zijn er ruim 7.601 woningen. Het gaat om 6.229 (70,2%) koophuizen en 1.372 (29,6%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 150 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €378.619. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ommen. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Ommen?

Een woning in Ommen kent een gem. verbruik van 1440 m3 gas en 3090 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (910 m3 per jaar aan gas en 2140 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3930 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Ommen passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Ommen?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 18.009 personen in 7.467 huishoudens. Hier wonen 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 gezinnen zonder kinderen en 2.638 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ommen?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ommen zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.ommen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7730, 7731, 7732.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie