Woning kopen Beerze

Jouw ideale woning kopen in Beerze? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de regio heb je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook vind je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 7.601 huizen (70,2% koophuis, 29,6% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €378.619. Op Woningassistent.nl check je het recente woningaanbod in Beerze, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €267.000, de gemiddelde woningprijs is €378.619.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
PlaatsBeerze
Postcode7736
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Beerze april 2024

Met onze woningzoeker bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal of en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Stegeren, Witharen, Arriën, Vilsteren en Punthorst.

woning-te-koop-beerze

Een appartement kopen in Beerze

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 910 m3 gas en doorgaans 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Beerze

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 & 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en tevens 2590 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Beerze is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2660 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Beerze

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3080 kWh stroom en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3930 elektra (kWh) & 1900 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Beerze

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Beerze Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Beerze

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Beerze en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Beerze geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €2.900. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Beerze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beerze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Beerze

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Beerze en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Beerze kopen?

In en rondom de gemeente Ommen zijn er ruim 7.601 huizen. Er zijn 6.229 (70,2%) koopwoningen en 1.372 (29,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 150 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €267.000 en de gem. verkoopprijs is €378.619. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Beerze. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Beerze?

Een huis in Ommen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1440 kuub gas p/jaar en 3090 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2140 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1900 kuub gas p/jaar en 3930 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Beerze passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Beerze?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 18.009 personen die we kunnen onderverdelen in 7.467 gezinnen. Dat betreffen 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 families zonder kinderen en 2.638 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,37 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Beerze?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Beerze laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.ommen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7736.

Plaats een reactie