Woning kopen Harreveld

Snel een woning kopen in Harreveld? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je toegang tot allerhande faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien ontdek je hier een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.949 woningen (74,4% koophuis, 25,5% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €313.307. Op dit woningplatform check je het beschikbare woningaanbod in Harreveld, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de basis verkoopprijs is €313.307.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOost Gelre
PlaatsHarreveld
Postcode7135
Netnummer0544 (+31544)
Inwoners (gemeente)29.627
Aantal huishoudens12.428
Aantal huishoudens met kinderen4.418
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen12.949
Aantal koopwoningen10.912
Aantal huurwoningen2.037
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.307
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Harreveld juni 2024

In deze lijst bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijsen relevante factoren als woninglabel en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Zieuwent, Lievelde, Vragender, Lichtenvoorde & Bredevoort.

woning-te-koop-harreveld

Aanbod appartement kopen in Harreveld

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas + 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Harreveld

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 – 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas en gem. 2790 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Harreveld is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Harreveld

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3390 kWh elektra & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Harreveld

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Harreveld zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Harreveld

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Harreveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Harreveld geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €3.050. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Harreveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Harreveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Harreveld

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Harreveld en daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Harreveld kopen?

In de buurt van de gemeente Oost Gelre zijn er ruim 12.949 woonhuizen. Dit zijn 10.912 (74,4%) koophuizen en 2.037 (25,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 153 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €313.307. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Harreveld. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Harreveld?

Een woning in Oost Gelre gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 m3 aan gas en 3150 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2250 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1870 m3 per jaar aan gas en 4060 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Harreveld passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Harreveld?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 29.627 personen in 12.428 gezinnen. Het gaat om 3.665 eenpersoonshuishoudens, 4.345 gezinnen zonder kinderen en 4.418 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,33 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Daarna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Harreveld?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Harreveld laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.oostgelre.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7135.

Plaats een reactie