Woning kopen Oost Gelre

Jouw ideale woning kopen in Oost Gelre? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 12.949 woningen (74,4% koopwoning, 25,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €313.307. Op Woningassistent.nl check je het beschikbare woningaanbod in Oost Gelre, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de doorsnee verkoopprijs is €313.307.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals natuurgebieden, sportclubs, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7131
Netnummer0544 (+31544)
Inwoners (gemeente)29.627
Aantal huishoudens12.428
Aantal huishoudens met kinderen4.418
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen12.949
Aantal koopwoningen10.912
Aantal huurwoningen2.037
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.307
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Oost Gelre mei 2024

In het overzicht hieronder bieden we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als zuinigheid & en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Zutphen, Lochem, Aalten, Winterswijk en Oude IJsselstreek.

woning-te-koop-oost-gelre

Aanbod appartement kopen in Oost Gelre

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en gem. 2250 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Oost Gelre

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 – 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas + 2790 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Oost Gelre is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh stroom + 1260 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Oost Gelre

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3390 kWh elektra en 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4060 stroom (kWh) en 1870 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Oost Gelre

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Oost Gelre zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Oost Gelre

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Oost Gelre en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Oost Gelre geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €2.850. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Oost Gelre.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oost Gelre. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oost Gelre

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oost Gelre en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oost Gelre kopen?

In de gemeente Oost Gelre bestaan er circa 12.949 woonhuizen. Hierbij spreken we van 10.912 (74,4%) koopwoningen en 2.037 (25,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 153 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000 en de gem. marktprijs is €313.307. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oost Gelre. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oost Gelre?

Een huis in Oost Gelre gebruikt gemiddeld 1360 kuub aardgas en 3150 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 per jaar aan gas en 2250 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4060 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Oost Gelre passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Oost Gelre?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 29.627 mensen in 12.428 gezinnen. Dat betreffen 3.665 eenpersoonshuishoudens, 4.345 families zonder kinderen en 4.418 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,33 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Oost Gelre?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oost Gelre laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oostgelre.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7136.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie