Woning kopen Achtmaal

Alles weten over woning kopen in Achtmaal? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Tevens ontdek je hier een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 9.649 woningen (74,7% koophuis, 25% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €381.275. Op deze pagina bieden wij het nieuwe woningaanbod in Achtmaal, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is een mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €299.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €381.275.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteZundert
PlaatsAchtmaal
Postcode4885
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)21.829
Aantal huishoudens9.501
Aantal huishoudens met kinderen3.173
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.649
Aantal koopwoningen8.420
Aantal huurwoningen1.229
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€381.275
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Achtmaal juni 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen extra details als verwarming & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Rijsbergen, Oosteind, Wernhout, Klein Zundert & Chaam.

woning-te-koop-achtmaal

Appartementen te koop Achtmaal

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en daarbij 2020 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Achtmaal

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en gem. 2860 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Achtmaal is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektra en 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Achtmaal

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 & 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4230 stroom (kWh) en 1850 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Achtmaal

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Achtmaal Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Achtmaal

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Achtmaal en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Achtmaal geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 & €2.650. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Achtmaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Achtmaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Achtmaal

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Achtmaal en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Achtmaal kopen?

In de hele gemeente Zundert vind je ongeveer 9.649 woonobjecten. Het gaat om 8.420 (74,7%) koophuizen en 1.229 (25%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 156 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €299.000 en de gem. marktprijs is €381.275. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Achtmaal. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Achtmaal?

Een woning in Zundert gebruikt gemiddeld 1440 m3 per jaar aan gas en 3400 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2020 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1850 kuub aardgas en 4230 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Achtmaal passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Achtmaal?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 21.829 personen in 9.501 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.926 eenpersoonshuishoudens, 3.402 huishoudens zonder kinderen en 3.173 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Achtmaal?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Achtmaal plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.zundert.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4885.

Plaats een reactie