Woning kopen Elsloo

Ga je een woning kopen in Elsloo? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In de omgeving bestaan er veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 11.419 huizen (67,2% koop, 32,6% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €319.631. Op dit huizenplatform check je het beschikbare woningaanbod in Elsloo, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €214.000, de gemiddelde transactieprijs is €319.631.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteOoststellingwerf
PlaatsElsloo
Postcode8424
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)25.469
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.675
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen11.419
Aantal koopwoningen10.292
Aantal huurwoningen1.127
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.631
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Elsloo juni 2024

In onderstaande weergave tref je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid en parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Langedijke, Ravenswoud, Makkinga, Nijeberkoop of Oldeberkoop.

woning-te-koop-elsloo

Een appartement kopen in Elsloo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 800 m3 gas en +/- 1720 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Elsloo

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas & 2080 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Elsloo is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 – 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2170 kWh elektra + 1330 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Elsloo

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 & 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 2650 kWh elektra en 1350 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 & 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3440 stroom (kWh) en 1790 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Elsloo

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Elsloo Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. Op basis van woningwaarde, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Elsloo

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Elsloo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Elsloo geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 en €2.850. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Elsloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Elsloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Elsloo

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Elsloo en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Elsloo kopen?

In en rondom de gemeente Ooststellingwerf vind je ongeveer 11.419 woonhuizen. Het gaat om 10.292 (67,2%) koophuizen en 1.127 (32,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 123 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €214.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €319.631. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Elsloo. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Elsloo?

Een huishouden in Ooststellingwerf verbruikt gemiddeld 1470 m3 gas voor verwarming en warm water en 2760 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 m3 per jaar aan gas en 1720 kWh stroom. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 per jaar aan gas en 3440 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Elsloo passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Elsloo?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 25.469 personen die we kunnen onderverdelen in 11.255 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.700 eenpersoonshuishoudens, 3.880 gezinnen zonder kinderen en 3.675 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Elsloo?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Elsloo plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.ooststellingwerf.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 8424.

Plaats een reactie