Woning kopen Langedijke

Alles weten over woning kopen in Langedijke? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de nabije buurt zijn er diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast vind je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 11.419 huizen (67,2% koop, 32,6% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €319.631. Op deze pagina bekijk je het laatste woningaanbod in Langedijke, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €214.000, de basis verkoopprijs is €319.631.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteOoststellingwerf
PlaatsLangedijke
Postcode8425
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)25.469
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.675
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen11.419
Aantal koopwoningen10.292
Aantal huurwoningen1.127
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.631
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Langedijke april 2024

Met onze woningzoeker vind je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, liggingen extra details als verwarming of de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Ravenswoud, Fochteloo, Elsloo, Makkinga & Nijeberkoop.

woning-te-koop-langedijke

Eigen appartement kopen in Langedijke

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 800 m3 gas en 1720 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Langedijke

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 114 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas & 2080 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Langedijke is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2170 kWh stroom + 1330 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Langedijke

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2650 kWh elektriciteit + 1350 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3440 elektriciteit (kWh) en 1790 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Langedijke

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Langedijke Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Langedijke

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Langedijke en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Langedijke geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.500. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Langedijke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langedijke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Langedijke

Afgelopen maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Langedijke en net daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Langedijke kopen?

In de hele gemeente Ooststellingwerf vinden we circa 11.419 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 10.292 (67,2%) koophuizen en 1.127 (32,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 123 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €214.000 en de gem. verkoopprijs is €319.631. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Langedijke. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Langedijke?

Een woonhuis in Ooststellingwerf kent een gem. verbruik van 1470 m3 gas en 2760 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 kuub gas p/jaar en 1720 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3440 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Langedijke passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Langedijke?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 25.469 personen in 11.255 huishoudens. Wat meer specifiek: 3.700 eenpersoonshuishoudens, 3.880 gezinnen zonder kinderen en 3.675 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Daarna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Langedijke?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Langedijke plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.ooststellingwerf.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8425.

Plaats een reactie