Woning kopen Ravenswoud

Ga je een woning kopen in Ravenswoud? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In de buurt heb je toegang tot verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.419 woningen (67,2% koophuis, 32,6% huurhuis). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €319.631. Op dit huizenplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Ravenswoud, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €214.000, de gemiddelde transactieprijs is €319.631.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals winkels, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteOoststellingwerf
PlaatsRavenswoud
Postcode8427
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)25.469
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.675
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen11.419
Aantal koopwoningen10.292
Aantal huurwoningen1.127
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.631
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Ravenswoud april 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als energielabel of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Fochteloo, Oosterwolde, Langedijke, Elsloo of Makkinga.

woning-te-koop-ravenswoud

Aanbod appartement kopen in Ravenswoud

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 800 m3 gas en tevens 1720 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Ravenswoud

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en doorgaans 2080 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Ravenswoud is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2170 kWh stroom + 1330 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ravenswoud

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2650 kWh stroom & 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3440 elektra (kWh) + 1790 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Ravenswoud

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ravenswoud Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Ravenswoud

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Ravenswoud en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Ravenswoud geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.600. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Ravenswoud.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ravenswoud. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ravenswoud

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ravenswoud en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Ravenswoud kopen?

In en rondom de gemeente Ooststellingwerf registreren wij 11.419 woningen. We maken onderscheid tussen 10.292 (67,2%) koophuizen en 1.127 (32,6%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 123 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €214.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €319.631. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ravenswoud. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ravenswoud?

Een woonobject in Ooststellingwerf verbruikt qua energie gem. zo’n 1470 m3 gas en 2760 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 kuub aardgas en 1720 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1790 kuub gas en 3440 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Ravenswoud passen duurzame oplossingen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Ravenswoud?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 25.469 personen in 11.255 gezinnen. Dit zijn 3.700 eenpersoonshuishoudens, 3.880 huishoudens zonder kinderen en 3.675 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ravenswoud?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ravenswoud realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.ooststellingwerf.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8427.

Plaats een reactie