Woning kopen Haule

Snel een woning kopen in Haule? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In de omgeving heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 11.419 huizen (67,2% koopwoning, 32,6% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €319.631. Op dit huizenportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Haule, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €214.000, de gemiddelde woningprijs is €319.631.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, winkels, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteOoststellingwerf
PlaatsHaule
Postcode8432
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)25.469
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.675
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen11.419
Aantal koopwoningen10.292
Aantal huurwoningen1.127
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.631
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Haule juli 2024

Hieronder maak je kennis met het actuele woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen relevante factoren als zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Haulerwijk, Waskemeer, Oosterwolde, Fochteloo en Ravenswoud.

woning-te-koop-haule

Appartement kopen in Haule

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 800 m3 gas en doorgaans 1720 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Haule

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 & 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas en doorgaans 2080 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Haule is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 – 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2170 kWh elektriciteit & 1330 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Haule

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 – 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2650 kWh elektriciteit & 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3440 elektriciteit (kWh) & 1790 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Haule

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Haule Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Haule

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Haule en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Haule geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €3.300. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Haule.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haule. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Haule

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Haule en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Haule kopen?

In de gemeente Ooststellingwerf zijn er 11.419 woningen. Er zijn 10.292 (67,2%) koopwoningen en 1.127 (32,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 123 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €214.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €319.631. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haule. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Haule?

Een woonobject in Ooststellingwerf gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1470 kuub aardgas en 2760 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (800 kuub gas p/jaar en 1720 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 kuub gas en 3440 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Haule passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Haule?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 25.469 inwoners in 11.255 gezinnen. Er wonen 3.700 eenpersoonshuishoudens, 3.880 gezinnen zonder kinderen en 3.675 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Haule?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Haule bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.ooststellingwerf.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8432.

Plaats een reactie