Woning kopen Haulerwijk

Jouw ideale woning kopen in Haulerwijk? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 11.419 woningen (67,2% koophuis, 32,6% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €319.631. Op dit woningportaal bieden wij het recente woningaanbod in Haulerwijk, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €214.000, de gemiddelde woningprijs is €319.631.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, winkels, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteOoststellingwerf
PlaatsHaulerwijk
Postcode8433
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)25.469
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.675
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen11.419
Aantal koopwoningen10.292
Aantal huurwoningen1.127
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.631
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Haulerwijk juli 2024

In ons overzicht check je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren additionele aspecten als woninglabel en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Waskemeer, Donkerbroek, Haule, Oosterwolde en Fochteloo.

woning-te-koop-haulerwijk

Eigen appartement kopen in Haulerwijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 800 m3 gas & 1720 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Haulerwijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 125 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en tevens 2080 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Haulerwijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2170 kWh elektra en 1330 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Haulerwijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2650 kWh elektra + 1350 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3440 elektriciteit (kWh) + 1790 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Haulerwijk

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Haulerwijk Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Haulerwijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Haulerwijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Haulerwijk geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €2.550. In de volgende weergave tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Haulerwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haulerwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Haulerwijk

Deze maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Haulerwijk en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Haulerwijk kopen?

In en rondom de gemeente Ooststellingwerf registreren wij 11.419 huizen. Het gaat daarbij om 10.292 (67,2%) koopwoningen en 1.127 (32,6%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 123 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €214.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €319.631. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haulerwijk. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Haulerwijk?

Een huis in Ooststellingwerf gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1470 m3 per jaar aan gas en 2760 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (800 kuub gas en 1720 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1790 kuub gas p/jaar en 3440 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Haulerwijk passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Haulerwijk?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.469 mensen in 11.255 gezinnen. Dat betreffen 3.700 eenpersoonshuishoudens, 3.880 huishoudens zonder kinderen en 3.675 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Haulerwijk?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Haulerwijk bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.ooststellingwerf.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 8433.

Plaats een reactie