Woning kopen Opmeer

Een woning kopen in Opmeer? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 4.974 woningen (76,1% koophuis, 23,9% huur). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €381.818. Op dit huizenportaal blader je door het actuele woningaanbod in Opmeer, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €266.000, de gemiddelde verkoopprijs is €381.818.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1716
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)11.836
Aantal huishoudens5.018
Aantal huishoudens met kinderen1.848
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen4.974
Aantal koopwoningen4.232
Aantal huurwoningen742
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€381.818
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Opmeer mei 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op ligging, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen extra details als duurzaamheid of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Dijk en Waard, Schagen, Medemblik, Koggenland en Hoorn.

woning-te-koop-opmeer

Studio of appartement kopen in Opmeer

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas + 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Opmeer

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1030 kuub gas en daarbij 2670 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Opmeer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 & 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2830 kWh stroom en 1270 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Opmeer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3070 kWh stroom & 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3880 elektra (kWh) en 1850 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Opmeer

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Opmeer Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Opmeer

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Opmeer en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Opmeer geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.650. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Opmeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Opmeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Opmeer

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Opmeer en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Opmeer kopen?

In en rondom de gemeente Opmeer bestaan er circa 4.974 woonhuizen. Het gaat daarbij om 4.232 (76,1%) koopwoningen en 742 (23,9%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €266.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €381.818. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Opmeer. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Opmeer?

Een woonobject in Opmeer kent een gem. verbruik van 1330 kuub aardgas en 3030 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2010 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1850 m3 aan gas en 3880 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Opmeer passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Opmeer?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 11.836 mensen die we kunnen onderverdelen in 5.018 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 1.566 eenpersoonshuishoudens, 1.604 families zonder kinderen en 1.848 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Opmeer?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Opmeer bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.opmeer.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 1716.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie