Woning kopen Tijnje

Van plan om een woning te kopen in Tijnje? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. Op korte afstand bestaan er veel faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens tref je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 13.202 woningen (70,2% koopwoning, 29,6% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €320.331. Op dit woningplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Tijnje, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €236.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €320.331.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteOpsterland
PlaatsTijnje
Postcode8406
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)29.733
Aantal huishoudens12.582
Aantal huishoudens met kinderen4.516
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen13.202
Aantal koopwoningen11.397
Aantal huurwoningen1.805
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.331
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Tijnje juli 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energielabel & parkeeropties. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Terwispel, Lippenhuizen, Luxwoude, Langezwaag of Jonkerslân.

woning-te-koop-tijnje

Appartement kopen in Tijnje

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 800 m3 gas & 1740 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Tijnje

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en tevens 2350 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Tijnje is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 en 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2520 kWh stroom en 1300 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Tijnje

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh elektra + 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3540 elektra (kWh) & 1800 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Tijnje

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij berekend heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Tijnje Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. A.d.h.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Tijnje

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Tijnje en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Tijnje helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 & €3.100. In het schema hier bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Tijnje.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tijnje. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Tijnje

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Tijnje en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Tijnje kopen?

In deze gemeente Opsterland zijn er ruim 13.202 woonobjecten. Je vindt hier circa 11.397 (70,2%) koopwoningen en 1.805 (29,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 162 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €236.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €320.331. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Tijnje. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tijnje?

Een woning in Opsterland verbruikt qua energie gem. zo’n 1470 kuub aardgas en 2920 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1740 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3540 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Tijnje passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Tijnje?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 29.733 inwoners in 12.582 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.863 eenpersoonshuishoudens, 4.203 huishoudens zonder kinderen en 4.516 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Tijnje?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Tijnje plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.opsterland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8406.

Plaats een reactie