Woning kopen Siegerswoude

Jouw ideale woning kopen in Siegerswoude? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij ontdek je hier een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 13.202 huizen (70,2% koophuis, 29,6% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €320.331. Op dit huizenplatform tonen wij het woningaanbod in Siegerswoude, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €236.000, de gemiddelde woningprijs is €320.331.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteOpsterland
PlaatsSiegerswoude
Postcode9248
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)29.733
Aantal huishoudens12.582
Aantal huishoudens met kinderen4.516
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen13.202
Aantal koopwoningen11.397
Aantal huurwoningen1.805
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.331
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Siegerswoude juni 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energielabel of parkeeropties. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen te koop in Frieschepalen, Burgum, Ureterp, Olterterp en Nij Beets.

woning-te-koop-siegerswoude

Appartement kopen in Siegerswoude

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 800 m3 gas en 1740 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Siegerswoude

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en gem. 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Siegerswoude is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektra en 1300 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Siegerswoude

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2680 kWh elektra & 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 – 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3540 elektriciteit (kWh) & 1800 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Siegerswoude

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Siegerswoude zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. A.d.h.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Siegerswoude

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Siegerswoude en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Siegerswoude helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 en €3.050. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Siegerswoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Siegerswoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Siegerswoude

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Siegerswoude en omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Siegerswoude kopen?

In de buurt van de gemeente Opsterland vind je ongeveer 13.202 woonhuizen. Hierbij spreken we van 11.397 (70,2%) koopwoningen en 1.805 (29,6%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €236.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €320.331. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Siegerswoude. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Siegerswoude?

Een woning in Opsterland kent een gem. verbruik van 1470 m3 gas en 2920 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 m3 gas en 1740 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3540 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Siegerswoude passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Siegerswoude?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 29.733 personen in 12.582 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.863 eenpersoonshuishoudens, 4.203 huishoudens zonder kinderen en 4.516 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Siegerswoude?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Siegerswoude bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.opsterland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9248.

Plaats een reactie