Woning kopen Andelst

Snel een woning kopen in Andelst? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt bestaan er allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 20.128 huizen (68% koop, 31,6% huurwoningen). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €422.478. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Andelst, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €263.000, de gemiddelde huizenprijs is €422.478.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsAndelst
Postcode6673
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Andelst april 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Herveld, Valburg, Hemmen, Zetten en Dodewaard.

woning-te-koop-andelst

Appartementen te koop Andelst

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 790 m3 gas & 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Andelst

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 – 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas + 2880 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Andelst is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 – 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Andelst

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 – 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 kWh stroom en 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4230 stroom (kWh) en 1910 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Andelst

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Andelst Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Andelst

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Andelst en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Andelst geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.750. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Andelst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Andelst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Andelst

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Andelst en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Andelst kopen?

In deze gemeente Overbetuwe registreren wij 20.128 huizen. We maken onderscheid tussen 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €263.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €422.478. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Andelst. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Andelst?

Een woonobject in Overbetuwe gebruikt gemiddeld 1290 m3 gas en 3140 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (790 m3 gas en 2050 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4230 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Andelst passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Andelst?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente leven 47.906 inwoners in 19.734 huishoudens. Het gaat om 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 gezinnen zonder kinderen en 7.999 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,4 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Andelst?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Andelst realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6673.

Plaats een reactie