Woning kopen Herveld

Wil je een woning kopen in Herveld? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 20.128 huizen (68% koop, 31,6% huurhuis). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €422.478. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Herveld, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de gemiddelde transactieprijs is €422.478.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsHerveld
Postcode6674
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Herveld juli 2024

In ons overzicht vind je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoom verder in op aantal kamers, ligging, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie & aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Valburg, Homoet, Andelst, Hemmen of Zetten.

woning-te-koop-herveld

Appartementen te koop Herveld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 790 m3 gas & 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Herveld

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 – 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en gem. 2880 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Herveld is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 – 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh stroom en 1260 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Herveld

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3400 kWh elektriciteit & 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 en 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Herveld

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Herveld Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Herveld

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Herveld en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Herveld helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 – €3.050. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Herveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Herveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Herveld

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Herveld en omliggende plekken. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Herveld kopen?

In deze gemeente Overbetuwe registreren wij 20.128 woonobjecten. Er zijn 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €263.000 en de gem. verkoopprijs is €422.478. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Herveld. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Herveld?

Een huis in Overbetuwe gebruikt gemiddeld 1290 m3 aan gas en 3140 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (790 m3 gas voor verwarming en warm water en 2050 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1910 m3 aan gas en 4230 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Herveld passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Herveld?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 47.906 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.734 huishoudens. Er wonen 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 families zonder kinderen en 7.999 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,4 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Herveld?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Herveld zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6674.

Plaats een reactie