Woning kopen Valburg

Jouw ideale woning kopen in Valburg? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek vind je diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.128 huizen (68% koopwoning, 31,6% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €422.478. Op deze pagina bieden wij het nieuwe woningaanbod in Valburg, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €422.478.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsValburg
Postcode6675
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Valburg april 2024

In het overzicht hieronder vind je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woningtype, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen te koop in Homoet, Slijk-Ewijk, Herveld, Andelst of Hemmen.

woning-te-koop-valburg

Eigen appartement kopen in Valburg

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 790 m3 gas en daarbij 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Valburg

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas & 2880 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Valburg is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Valburg

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 & 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 kWh stroom & 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4230 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Valburg

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Valburg zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, kosten koper, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Valburg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tref je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Valburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Valburg geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.800. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Valburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Valburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Valburg

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Valburg en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Valburg kopen?

In de buurt van de gemeente Overbetuwe vind je ongeveer 20.128 woonobjecten. Je vindt hier circa 17.462 (68%) koopwoningen en 2.666 (31,6%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €263.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €422.478. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Valburg. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Valburg?

Een huishouden in Overbetuwe gebruikt gemiddeld 1290 kuub aardgas en 3140 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2050 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 aan gas en 4230 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Valburg passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Valburg?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 47.906 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.734 huishoudens. Het gaat om 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 huishoudens zonder kinderen en 7.999 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,4 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Valburg?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Valburg bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6675.

Plaats een reactie