Woning kopen Egchel

Plannen om een woning te kopen in Egchel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de regio heb je veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 18.527 huizen (72,7% koop, 27,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €325.223. Op dit huizenportaal bekijk je het huidige woningaanbod in Egchel, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €325.223.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, sportclubs, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsEgchel
Postcode5987
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Egchel april 2024

In het schema hierna verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Helden, Baarlo, Beringe, Grashoek of Koningslust.

woning-te-koop-egchel

Appartementen te koop Egchel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en tevens 2200 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Egchel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 en 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en +/- 2870 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Egchel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh elektra & 1250 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Egchel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh elektra & 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4290 elektra (kWh) + 1900 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Egchel

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Egchel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering in orde te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Egchel

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Egchel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Egchel geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 – €3.150. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Egchel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Egchel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Egchel

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Egchel en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Egchel kopen?

In de gemeente Peel en Maas zijn er 18.527 woonhuizen. Dit zijn 15.967 (72,7%) koopwoningen en 2.560 (27,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 154 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €325.223. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Egchel. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Egchel?

Een woonobject in Peel en Maas kent een gem. verbruik van 1420 kuub gas en 3330 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 2200 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 4290 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Egchel passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Egchel?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 43.425 mensen die we kunnen onderverdelen in 18.251 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 huishoudens zonder kinderen en 6.610 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Egchel?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Egchel zetten. Informeer bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 5987.

Plaats een reactie