Woning kopen Helden

Jouw aanstaande woning kopen in Helden? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de omgeving zijn er meerdere faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 18.527 huizen (72,7% koopwoning, 27,1% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €325.223. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Helden, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €325.223.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsHelden
Postcode5988
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Helden juli 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Selecteer op aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel & de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Baarlo, Maasbree, Egchel, Beringe en Grashoek.

woning-te-koop-helden

Appartement kopen in Helden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas & 2200 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Helden

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en daarbij 2870 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Helden is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektra + 1250 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Helden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3200 kWh stroom & 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4290 elektra (kWh) + 1900 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Helden

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Helden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Helden

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Helden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Helden geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 & €3.150. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Helden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Helden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Helden

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Helden en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Helden kopen?

In deze gemeente Peel en Maas zijn er ruim 18.527 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 15.967 (72,7%) koophuizen en 2.560 (27,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 154 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €325.223. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Helden. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Helden?

Een woning in Peel en Maas verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3330 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 per jaar aan gas en 2200 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1900 m3 gas en 4290 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Helden passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Helden?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 43.425 mensen in 18.251 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 families zonder kinderen en 6.610 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,34 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Helden?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Helden zetten. Informeer bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5981, 5988.

Plaats een reactie