Woning kopen Beringe

Plannen om een woning te kopen in Beringe? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Verder tref je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 18.527 woningen (72,7% koopwoning, 27,1% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €325.223. Op Woningassistent.nl bieden wij het recente woningaanbod in Beringe, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde woningprijs is €325.223.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsBeringe
Postcode5986
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Beringe april 2024

In het schema hierna maak je kennis met het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Egchel, Helden, Grashoek, Koningslust en Panningen.

woning-te-koop-beringe

Studio of appartement kopen in Beringe

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en doorgaans 2200 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Beringe

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 & 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en 2870 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Beringe is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh elektra + 1250 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Beringe

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 – 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3200 kWh elektriciteit en 1370 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4290 elektra (kWh) & 1900 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Beringe

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Beringe Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Beringe

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Beringe en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Beringe geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.950. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Beringe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beringe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Beringe

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Beringe en omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Beringe kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Peel en Maas registreren wij 18.527 huizen. De verdeling is als volgt: 15.967 (72,7%) koophuizen en 2.560 (27,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 154 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €261.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €325.223. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beringe. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Beringe?

Een huishouden in Peel en Maas kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas en 3330 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 m3 gas en 2200 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1900 m3 gas en 4290 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Beringe passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Beringe?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 43.425 inwoners die we kunnen onderverdelen in 18.251 gezinnen. Dit zijn 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 gezinnen zonder kinderen en 6.610 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Beringe?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Beringe zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5986.

Plaats een reactie