Woning kopen Grashoek

Ga je een woning kopen in Grashoek? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt heb je uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens vind je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 18.527 huizen (72,7% koopwoning, 27,1% huur). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €325.223. Op deze pagina check je het recente woningaanbod in Grashoek, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €325.223.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsGrashoek
Postcode5985
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Grashoek april 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, liggingen relevante factoren als energieprestaties & en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in Beringe, Egchel, Koningslust, Panningen of Evertsoord.

woning-te-koop-grashoek

Appartementen te koop Grashoek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas en doorgaans 2200 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Grashoek

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 en 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en +/- 2870 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Grashoek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh stroom en 1250 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Grashoek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3200 kWh elektriciteit en 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4290 elektra (kWh) en 1900 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Grashoek

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Grashoek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Door middel van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Grashoek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Grashoek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Grashoek helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €2.600. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Grashoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grashoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Grashoek

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Grashoek en omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Grashoek kopen?

In de gemeente Peel en Maas registreren wij 18.527 huizen. Het gaat daarbij om 15.967 (72,7%) koopwoningen en 2.560 (27,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 154 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000 en de gem. verkoopprijs is €325.223. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Grashoek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Grashoek?

Een woning in Peel en Maas gebruikt gemiddeld 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 3330 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 kuub gas en 2200 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1900 kuub gas en 4290 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Grashoek passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Grashoek?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 43.425 mensen in 18.251 verschillende huishoudens. Er wonen 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 families zonder kinderen en 6.610 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Grashoek?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Grashoek laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5985.

Plaats een reactie