Woning kopen Leunen

Plannen om een woning te kopen in Leunen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de nabije omgeving vind je veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop vind je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 19.300 woningen (63,9% koop, 35,5% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €303.827. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Leunen, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde transactieprijs is €303.827.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsLeunen
Postcode5809
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Leunen juli 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen extra details als CV-ketel en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Castenray, Heide, Oirlo, Meijel en Griendtsveen.

woning-te-koop-leunen

Appartementen te koop Leunen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en doorgaans 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Leunen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 – 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en tevens 2820 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Leunen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 en 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2900 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Leunen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3330 kWh elektra en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 – 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektra (kWh) & 1960 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Leunen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Leunen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Leunen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Leunen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Leunen geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.750. In het schema hier vind je adressen van financieel adviseurs in Leunen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leunen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Leunen

Recent (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Leunen en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Leunen kopen?

In en rondom de gemeente Venray vind je ongeveer 19.300 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €235.000 en de gem. verkoopprijs is €303.827. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leunen. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Leunen?

Een woning in Venray gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 kuub aardgas en 3110 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 kuub gas p/jaar en 1950 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1960 kuub aardgas en 4360 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Leunen passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Leunen?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 43.614 mensen in 19.000 verschillende gezinnen. Dat betreffen 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 families zonder kinderen en 6.576 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Leunen?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Leunen zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.venray.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5809.

Plaats een reactie