Woning kopen Roermond

Een woning kopen in Roermond? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de buurt heb je diverse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 27.749 huizen (54,8% koophuis, 44,7% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €318.961. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Roermond, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is €318.961.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, kinderopvang, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoermond
Postcode6041
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)58.260
Aantal huishoudens28.005
Aantal huishoudens met kinderen8.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,05
Aantal woningen27.749
Aantal koopwoningen18.850
Aantal huurwoningen8.899
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.961
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Roermond mei 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als zuinigheid of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Maasgouw, Roerdalen, Nederweert, Cranendonck of Weert.

woning-te-koop-roermond

Studio of appartement kopen in Roermond

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en tevens 1940 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Roermond

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1150 kuub gas en 2840 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Roermond is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2980 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Roermond

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3210 kWh stroom + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4110 elektra (kWh) + 1900 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Roermond

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Roermond Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Gebaseerd op het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Roermond

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Roermond en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Roermond geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 – €2.700. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Roermond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Roermond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Roermond

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Roermond en daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Roermond kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Roermond vind je ongeveer 27.749 woningen. We maken onderscheid tussen 18.850 (54,8%) koopwoningen en 8.899 (44,7%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 138 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €318.961. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Roermond. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Roermond?

Een woning in Roermond heeft een verbruik van gemiddeld 1170 kuub gas en 2760 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 per jaar aan gas en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 4110 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Roermond passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Roermond?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 58.260 inwoners die we kunnen onderverdelen in 28.005 verschillende gezinnen. Hier wonen 11.322 eenpersoonshuishoudens, 8.190 huishoudens zonder kinderen en 8.493 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,05 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Roermond?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Roermond laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.roermond.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6040, 6041, 6042, 6043, 6044, 6045, 6049.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie