Woning kopen Wouw

Jouw ideale woning kopen in Wouw? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 35.618 woningen (62,3% koop, 37,3% huurwoningen). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €315.735. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Wouw, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

  • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
  • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en grotere huizen.
  • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is €315.735.
  • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRoosendaal
PlaatsWouw
Postcode4724
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)77.251
Aantal huishoudens35.293
Aantal huishoudens met kinderen11.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen35.618
Aantal koopwoningen26.865
Aantal huurwoningen8.753
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€315.735
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Wouw april 2024

Hieronder vind je alle huizen die te koop staan in april 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als verwarming en parkeeropties. Neem contact op met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Nispen, Wouwse Plantage, Schijf, Sprundel & St. Willebrord.

woning-te-koop-wouw

Een appartement kopen in Wouw

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

  • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
  • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
  • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 96 m2.
  • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 710 m3 gas & 1880 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wouw

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

  • Een van de meest gekozen woningtypes.
  • Weinig onderhoud buitenshuis.
  • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 123 m2.
  • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en gem. 2790 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wouw is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

  • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
  • Maar aan een kant te maken met buren.
  • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 129 m2.
  • Schatting: er wordt 2970 kWh elektra en 1280 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wouw

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

  • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
  • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
  • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 152 m2.
  • Op jaarbasis wordt er +/- 3160 kWh stroom en 1510 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

  • Vrijheid van ontwerp en indeling.
  • Geniet van een lekkere grote tuin.
  • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 201 m2.
  • Per 12 maanden wordt er gem. 4120 elektra (kWh) & 1900 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Wouw

  1. Bereken je max. hypotheek

    Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

  2. Het plannen van een bezichtiging

    Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Wouw zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

  3. Breng een bod uit

    Wat jij wil bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

  4. Voorlopig koopcontract tekenen

    Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

  5. Financiering definitief regelen en overdracht

    In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Wouw

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Wouw en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wouw geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 & €2.850. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Wouw.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wouw. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wouw

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wouw en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Wouw kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Roosendaal zijn er 35.618 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 26.865 (62,3%) koopwoningen en 8.753 (37,3%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 123 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €315.735. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wouw. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wouw?

Een woning in Roosendaal verbruikt qua energie gem. zo’n 1190 m3 aan gas en 2840 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (710 kuub aardgas en 1880 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 kuub gas en 4120 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Wouw passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Wouw?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 77.251 mensen die we kunnen onderverdelen in 35.293 verschillende gezinnen. Er wonen 12.755 eenpersoonshuishoudens, 11.015 gezinnen zonder kinderen en 11.523 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,15 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Wouw?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Wouw bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.roosendaal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4724.

Plaats een reactie