Woning kopen Nispen

Jouw volgende woning kopen in Nispen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 35.618 huizen (62,3% koophuis, 37,3% huurhuizen). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €315.735. Op dit huizenplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Nispen, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde transactieprijs is €315.735.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRoosendaal
PlaatsNispen
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)77.251
Aantal huishoudens35.293
Aantal huishoudens met kinderen11.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen35.618
Aantal koopwoningen26.865
Aantal huurwoningen8.753
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€315.735
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Nispen juli 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen additionele aspecten als duurzaamheid en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Wouwse Plantage, Heerle, Wouw, Schijf en Sprundel.

woning-te-koop-nispen

Een appartement kopen in Nispen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas en 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Nispen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 & 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2790 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Nispen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2970 kWh elektra en 1280 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Nispen

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3160 kWh elektriciteit + 1510 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 & 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4120 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Nispen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Nispen zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Op basis van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Nispen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Nispen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nispen geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €2.750. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Nispen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nispen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Nispen

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Nispen en daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nispen kopen?

In deze gemeente Roosendaal bestaan er circa 35.618 woonhuizen. Het gaat om 26.865 (62,3%) koopwoningen en 8.753 (37,3%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 123 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €315.735. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Nispen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Nispen?

Een woonhuis in Roosendaal gebruikt gemiddeld 1190 m3 per jaar aan gas en 2840 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (710 m3 gas voor verwarming en warm water en 1880 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 m3 gas en 4120 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Nispen passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Nispen?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 77.251 personen in 35.293 verschillende gezinnen. Dat betreffen 12.755 eenpersoonshuishoudens, 11.015 huishoudens zonder kinderen en 11.523 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,15 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Nispen?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nispen laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.roosendaal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4709, 4725.

Plaats een reactie