Woning kopen Roosendaal

Jouw volgende woning kopen in Roosendaal? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien tref je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 35.618 huizen (62,3% koop, 37,3% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €315.735. Op deze website tonen wij het recente woningaanbod in Roosendaal, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €315.735.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4701
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)77.251
Aantal huishoudens35.293
Aantal huishoudens met kinderen11.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen35.618
Aantal koopwoningen26.865
Aantal huurwoningen8.753
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€315.735
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Roosendaal juni 2024

Met onze huizenzoeker blader je door optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Rucphen, Halderberge, Tholen, Steenbergen & Woensdrecht.

woning-te-koop-roosendaal

Appartementen te koop Roosendaal

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 710 m3 gas en daarbij 1880 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Roosendaal

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 122 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en gem. 2790 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Roosendaal is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 – 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2970 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Roosendaal

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 & 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3160 kWh elektra + 1510 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4120 elektra (kWh) & 1900 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Roosendaal

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Roosendaal zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Roosendaal

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Roosendaal en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Roosendaal geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.700. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Roosendaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Roosendaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Roosendaal

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Roosendaal en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Roosendaal kopen?

In deze gemeente Roosendaal zijn er ruim 35.618 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 26.865 (62,3%) koopwoningen en 8.753 (37,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 123 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €315.735. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Roosendaal. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Roosendaal?

Een woning in Roosendaal gebruikt gemiddeld 1190 m3 aan gas en 2840 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (710 m3 gas en 1880 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1900 m3 per jaar aan gas en 4120 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Roosendaal passen duurzame producten zoals zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Roosendaal?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 77.251 inwoners in 35.293 verschillende gezinnen. Het betreft 12.755 eenpersoonshuishoudens, 11.015 gezinnen zonder kinderen en 11.523 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,15 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Roosendaal?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Roosendaal laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.roosendaal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4700, 4701, 4702, 4703, 4704, 4705, 4706, 4707, 4708, 4715.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie