Woning kopen Schijf

Een woning kopen in Schijf? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens tref je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 9.916 woningen (66% koophuis, 33,8% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €379.681. Op dit huizenplatform ontdek je het nieuwe woningaanbod in Schijf, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is €379.681.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRucphen
PlaatsSchijf
Postcode4721
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)22.878
Aantal huishoudens9.927
Aantal huishoudens met kinderen3.550
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen9.916
Aantal koopwoningen9.091
Aantal huurwoningen825
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.681
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3550 kWh

Woningaanbod Schijf april 2024

In ons overzicht ontdek je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen andere woningeigenschappen als verwarming & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Wouw, Nispen, Sprundel, St. Willebrord of Oud-Vossemeer.

woning-te-koop-schijf

Appartement kopen in Schijf

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en 2140 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Schijf

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en +/- 2950 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Schijf is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2930 kWh stroom & 1170 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schijf

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3440 kWh elektra en 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4280 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Schijf

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Schijf Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. A.d.h.v. het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Schijf

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Schijf en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Schijf geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 en €3.250. In de tabel hieronder tref je adressen van financieel adviseurs in Schijf.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schijf. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Schijf

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Schijf en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Schijf kopen?

In de buurt van de gemeente Rucphen registreren wij 9.916 huizen. Het gaat om 9.091 (66%) koophuizen en 825 (33,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 152 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €265.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €379.681. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schijf. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Schijf?

Een woning in Rucphen verbruikt qua energie gem. zo’n 1500 m3 gas voor verwarming en warm water en 3550 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 2140 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1920 m3 gas voor verwarming en warm water en 4280 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Schijf passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Schijf?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 22.878 personen in 9.927 huishoudens. Dit zijn 2.779 eenpersoonshuishoudens, 3.598 families zonder kinderen en 3.550 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Schijf?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Schijf bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.rucphen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4714, 4721, 4722.

Plaats een reactie