Woning kopen Rucphen

Alles weten over woning kopen in Rucphen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook geniet je hier ook van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.916 huizen (66% koop, 33,8% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €379.681. Op deze website vind je het huidige woningaanbod in Rucphen, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is €379.681.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4715
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)22.878
Aantal huishoudens9.927
Aantal huishoudens met kinderen3.550
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen9.916
Aantal koopwoningen9.091
Aantal huurwoningen825
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.681
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3550 kWh

Woningaanbod Rucphen juli 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoek op vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren extra details als duurzaamheid en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Tholen en Steenbergen.

woning-te-koop-rucphen

Appartementen te koop Rucphen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en doorgaans 2140 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Rucphen

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas + 2950 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Rucphen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2930 kWh elektriciteit en 1170 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Rucphen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 en 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3440 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 stroom (kWh) en 1920 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Rucphen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Rucphen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Rucphen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Rucphen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Rucphen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €2.800. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Rucphen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rucphen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Rucphen

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Rucphen en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Rucphen kopen?

In deze gemeente Rucphen zijn er 9.916 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 9.091 (66%) koophuizen en 825 (33,8%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 152 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €265.000 en de gem. verkoopprijs is €379.681. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Rucphen. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Rucphen?

Een woning in Rucphen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1500 m3 gas en 3550 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2140 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 kuub gas en 4280 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Rucphen passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Rucphen?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 22.878 personen in 9.927 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.779 eenpersoonshuishoudens, 3.598 huishoudens zonder kinderen en 3.550 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Rucphen?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Rucphen laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.rucphen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4715.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie