Woning kopen Burgerbrug

Van plan om een woning te kopen in Burgerbrug? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de regio zijn er verschillende faciliteiten als winkels en scholen. Verder is er vlakbij een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.581 woningen (69,4% koophuis, 29,7% huurhuis). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €341.486. Op deze pagina ontdek je het beschikbare woningaanbod in Burgerbrug, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde verkoopprijs is €341.486.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsBurgerbrug
Postcode1754
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Burgerbrug mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek op bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Petten, t Zand, Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug & Schagerbrug.

woning-te-koop-burgerbrug

Aanbod appartement kopen in Burgerbrug

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas en +/- 1960 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Burgerbrug

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1090 kuub gas en gem. 2670 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Burgerbrug is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh elektra en 1240 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Burgerbrug

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 & 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3210 kWh elektra + 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 en 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3760 elektriciteit (kWh) & 1820 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Burgerbrug

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Burgerbrug Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Burgerbrug

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Burgerbrug en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Burgerbrug helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €2.600. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Burgerbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Burgerbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Burgerbrug

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Burgerbrug en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Burgerbrug kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Schagen bestaan er circa 20.581 huizen. Het gaat om 17.208 (69,4%) koophuizen en 3.373 (29,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 134 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €..000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €341.486. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Burgerbrug. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Burgerbrug?

Een woonobject in Schagen kent een gem. verbruik van 1280 kuub gas p/jaar en 2910 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1960 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1820 m3 aan gas en 3760 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Burgerbrug passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Burgerbrug?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 46.483 personen in 20.548 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 gezinnen zonder kinderen en 6.949 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Burgerbrug?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Burgerbrug zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.schagen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1754.

Plaats een reactie