Woning kopen Petten

Jouw ideale woning kopen in Petten? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de regio vind je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.581 huizen (69,4% koophuis, 29,7% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €341.486. Op dit woningplatform tonen wij het woningaanbod in Petten, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde prijs van een woning is €341.486.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsPetten
Postcode1755
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Petten april 2024

In deze lijst check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in t Zand, Oudesluis, Burgerbrug, Sint Maartensvlotbrug & Sint Maartensbrug.

woning-te-koop-petten

Appartementen te koop Petten

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en tevens 1960 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Petten

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas + 2670 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Petten is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2740 kWh elektra en 1240 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Petten

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh elektra en 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 elektra (kWh) en 1820 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Petten

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Petten Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Petten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Petten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Petten helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €3.250. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Petten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Petten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Petten

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Petten en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Petten kopen?

In deze gemeente Schagen bestaan er circa 20.581 woonobjecten. Er zijn 17.208 (69,4%) koopwoningen en 3.373 (29,7%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 134 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €..000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €341.486. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Petten. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Petten?

Een huis in Schagen gebruikt gemiddeld 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 2910 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (750 kuub gas p/jaar en 1960 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 3760 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Petten passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Petten?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 46.483 mensen in 20.548 gezinnen. Er wonen 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 gezinnen zonder kinderen en 6.949 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Petten?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Petten plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.schagen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 1755.

Plaats een reactie