Woning kopen Schagerbrug

Een woning kopen in Schagerbrug? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook ontdek je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.581 woningen (69,4% koop, 29,7% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €341.486. Op dit woningplatform tonen wij het recente woningaanbod in Schagerbrug, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de gemiddelde verkoopprijs is €341.486.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsSchagerbrug
Postcode1751
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Schagerbrug mei 2024

Hieronder blader je door alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, Warmenhuizen, Tuitjenhorn of Dirkshorn.

woning-te-koop-schagerbrug

Een appartement kopen in Schagerbrug

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Schagerbrug

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 en 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1090 kuub gas + 2670 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Schagerbrug is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 & 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh elektra + 1240 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Schagerbrug

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3210 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 3760 elektriciteit (kWh) + 1820 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Schagerbrug

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Schagerbrug Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Schagerbrug

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Schagerbrug en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Schagerbrug geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €3.250. In onderstaande lijst vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Schagerbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schagerbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Schagerbrug

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Schagerbrug en omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Schagerbrug kopen?

In en rondom de gemeente Schagen vind je ongeveer 20.581 woningen. De verdeling is als volgt: 17.208 (69,4%) koopwoningen en 3.373 (29,7%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 134 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €..000 en de gem. verkoopprijs is €341.486. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schagerbrug. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Schagerbrug?

Een huis in Schagen verbruikt gemiddeld 1280 kuub aardgas en 2910 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (750 m3 aan gas en 1960 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1820 m3 aan gas en 3760 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Schagerbrug passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Schagerbrug?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 46.483 personen in 20.548 verschillende huishoudens. Er wonen 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 huishoudens zonder kinderen en 6.949 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Schagerbrug?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Schagerbrug laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.schagen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 1750, 1751.

Plaats een reactie