Woning kopen Sint Maartensvlotbrug

Alles weten over woning kopen in Sint Maartensvlotbrug? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je toegang tot veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 20.581 huizen (69,4% koop, 29,7% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €341.486. Op dit huizenplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Sint Maartensvlotbrug, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde transactieprijs is €341.486.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, winkels, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsSint Maartensvlotbrug
Postcode1753
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Sint Maartensvlotbrug juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek op vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Burgerbrug, Petten, Sint Maartensbrug, Schagerbrug of Warmenhuizen.

woning-te-koop-sint-maartensvlotbrug

Appartement kopen in Sint Maartensvlotbrug

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sint Maartensvlotbrug

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas & 2670 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Sint Maartensvlotbrug is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2740 kWh elektra en 1240 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Sint Maartensvlotbrug

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3210 kWh elektra & 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 elektra (kWh) & 1820 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Sint Maartensvlotbrug

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Sint Maartensvlotbrug zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. D.m.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Sint Maartensvlotbrug

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Sint Maartensvlotbrug en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Sint Maartensvlotbrug geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €2.650. In de volgende weergave check je contactgegevens van financieel adviseurs in Sint Maartensvlotbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Maartensvlotbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Sint Maartensvlotbrug

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Sint Maartensvlotbrug en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Sint Maartensvlotbrug kopen?

In de hele gemeente Schagen vind je ongeveer 20.581 huizen. Dit zijn 17.208 (69,4%) koopwoningen en 3.373 (29,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 134 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €341.486. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Maartensvlotbrug. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sint Maartensvlotbrug?

Een woning in Schagen gebruikt gemiddeld 1280 m3 per jaar aan gas en 2910 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 1960 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 3760 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Sint Maartensvlotbrug passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Sint Maartensvlotbrug?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 46.483 mensen in 20.548 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 huishoudens zonder kinderen en 6.949 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Sint Maartensvlotbrug?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Sint Maartensvlotbrug plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.schagen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1753.

Plaats een reactie