Woning kopen Sint Maartensbrug

Van plan om een woning te kopen in Sint Maartensbrug? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast vind je hier een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.581 woningen (69,4% koop, 29,7% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €341.486. Op deze website check je het huidige woningaanbod in Sint Maartensbrug, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de gemiddelde verkoopprijs is €341.486.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, winkels, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsSint Maartensbrug
Postcode1752
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Sint Maartensbrug april 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energielabel of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Sint Maartensvlotbrug, Burgerbrug, Schagerbrug, Warmenhuizen & Tuitjenhorn.

woning-te-koop-sint-maartensbrug

Studio of appartement kopen in Sint Maartensbrug

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 91 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas en +/- 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sint Maartensbrug

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1090 kuub gas en daarbij 2670 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Sint Maartensbrug is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 & 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2740 kWh elektra & 1240 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Sint Maartensbrug

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3210 kWh stroom en 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3760 elektriciteit (kWh) & 1820 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Sint Maartensbrug

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Sint Maartensbrug Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Sint Maartensbrug

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Sint Maartensbrug en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Sint Maartensbrug geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €2.650. In de lijst hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Sint Maartensbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Maartensbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Sint Maartensbrug

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Sint Maartensbrug en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Sint Maartensbrug kopen?

In de gemeente Schagen zijn er ruim 20.581 woonhuizen. Hierbij spreken we van 17.208 (69,4%) koopwoningen en 3.373 (29,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 134 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €341.486. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Maartensbrug. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Sint Maartensbrug?

Een huishouden in Schagen kent een gem. verbruik van 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 2910 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 m3 aan gas en 1960 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 3760 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Sint Maartensbrug passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Sint Maartensbrug?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 46.483 inwoners in 20.548 verschillende huishoudens. Het betreft 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 gezinnen zonder kinderen en 6.949 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Sint Maartensbrug?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Sint Maartensbrug laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.schagen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1752.

Plaats een reactie