Woning kopen De Veenhoop

Ga je een woning kopen in De Veenhoop? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de omgeving heb je meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je in de directe omgeving een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 25.833 huizen (59,8% koop, 40,1% huur). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €282.933. Op dit woningportaal ontdek je het laatste woningaanbod in De Veenhoop, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €195.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €282.933.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals scholen, winkels, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsDe Veenhoop
Postcode9215
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)56.150
Aantal huishoudens25.025
Aantal huishoudens met kinderen8.444
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen25.833
Aantal koopwoningen20.341
Aantal huurwoningen5.492
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.933
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod De Veenhoop maart 2024

In onderstaande weergave verstrekken we alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals isolatie & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Nijega, Opeinde, Smalle Ee, De Wilgen of Boornbergum.

woning-te-koop-de-veenhoop

Aanbod appartement kopen in De Veenhoop

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 840 m3 gas & 1710 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis De Veenhoop

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en doorgaans 2340 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in De Veenhoop is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 en 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2530 kWh stroom & 1300 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen De Veenhoop

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2780 kWh elektra en 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3510 elektra (kWh) & 1780 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in De Veenhoop

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in De Veenhoop Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in De Veenhoop

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in De Veenhoop en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in De Veenhoop geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.800. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in De Veenhoop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Veenhoop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in De Veenhoop

Recent (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in De Veenhoop en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in De Veenhoop kopen?

In deze gemeente Smallingerland bestaan er circa 25.833 woningen. Hierbij spreken we van 20.341 (59,8%) koophuizen en 5.492 (40,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €195.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €282.933. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in De Veenhoop. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in De Veenhoop?

Een woonobject in Smallingerland verbruikt gemiddeld 1270 m3 aan gas en 2560 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (840 kuub gas p/jaar en 1710 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1780 m3 per jaar aan gas en 3510 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in De Veenhoop passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in De Veenhoop?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 56.150 personen die we kunnen onderverdelen in 25.025 gezinnen. Wat meer specifiek: 9.065 eenpersoonshuishoudens, 7.516 huishoudens zonder kinderen en 8.444 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Nu begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in De Veenhoop?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in De Veenhoop laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.smallingerland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9215.

Plaats een reactie