Woning kopen Smalle Ee

Wil je een woning kopen in Smalle Ee? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de regio vind je allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 25.833 woningen (59,8% koophuis, 40,1% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €282.933. Op dit woningplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Smalle Ee, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €195.000, de basis verkoopprijs is €282.933.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsSmalle Ee
Postcode9214
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)56.150
Aantal huishoudens25.025
Aantal huishoudens met kinderen8.444
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen25.833
Aantal koopwoningen20.341
Aantal huurwoningen5.492
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.933
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Smalle Ee mei 2024

Hieronder ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals verwarming & en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in De Veenhoop, Nijega, De Wilgen, Boornbergum & Kortehemmen.

woning-te-koop-smalle-ee

Appartement kopen in Smalle Ee

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 840 m3 gas en 1710 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Smalle Ee

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en doorgaans 2340 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Smalle Ee is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 124 m2.
 • Schatting: er wordt 2530 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Smalle Ee

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2780 kWh elektra + 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3510 elektriciteit (kWh) en 1780 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Smalle Ee

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Smalle Ee Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Smalle Ee

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Smalle Ee en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Smalle Ee geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 & €2.500. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Smalle Ee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Smalle Ee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Smalle Ee

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Smalle Ee en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Smalle Ee kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Smallingerland zijn er ruim 25.833 woningen. Het gaat om 20.341 (59,8%) koophuizen en 5.492 (40,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €195.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €282.933. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Smalle Ee. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Smalle Ee?

Een huishouden in Smallingerland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1270 m3 aan gas en 2560 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (840 kuub aardgas en 1710 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1780 m3 gas voor verwarming en warm water en 3510 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Smalle Ee passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Smalle Ee?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 56.150 mensen in 25.025 gezinnen. Het gaat om 9.065 eenpersoonshuishoudens, 7.516 huishoudens zonder kinderen en 8.444 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,18 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Smalle Ee?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Smalle Ee plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.smallingerland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9214.

Plaats een reactie