Woning kopen Nijega

Plannen om een woning te kopen in Nijega? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In en rondom deze plek heb je allerhande voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 25.833 woningen (59,8% koop, 40,1% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €282.933. Op deze website check je het huidige woningaanbod in Nijega, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €195.000, de gemiddelde verkoopprijs is €282.933.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsNijega
Postcode9217
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)56.150
Aantal huishoudens25.025
Aantal huishoudens met kinderen8.444
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen25.833
Aantal koopwoningen20.341
Aantal huurwoningen5.492
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.933
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Nijega april 2024

In het schema hierna bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van vraagprijs, bouwjaar, woningtype, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen additionele aspecten als isolatie of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Opeinde, De Tike, De Veenhoop, Smalle Ee en De Wilgen.

woning-te-koop-nijega

Aanbod appartement kopen in Nijega

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas en 1710 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Nijega

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas & 2340 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Nijega is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 & 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2530 kWh elektra & 1300 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nijega

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 2780 kWh elektriciteit en 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 3510 stroom (kWh) + 1780 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Nijega

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Nijega Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Op basis van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Nijega

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nijega en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Nijega geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 en €2.500. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nijega.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijega. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nijega

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nijega en net daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Nijega kopen?

In de buurt van de gemeente Smallingerland zijn er 25.833 woonhuizen. Dit zijn 20.341 (59,8%) koopwoningen en 5.492 (40,1%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €195.000 en de gem. verkoopprijs is €282.933. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijega. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nijega?

Een huis in Smallingerland gebruikt gemiddeld 1270 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2560 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (840 m3 per jaar aan gas en 1710 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1780 kuub aardgas en 3510 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Nijega passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Nijega?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 56.150 inwoners in 25.025 verschillende gezinnen. Er wonen 9.065 eenpersoonshuishoudens, 7.516 huishoudens zonder kinderen en 8.444 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,18 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nijega?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nijega bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.smallingerland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9217.

Plaats een reactie